Yangın Algılama ve Söndürme Sistemleri

yangin_algilama_sistemleri               İş yerlerinde, evlerde gerek insan hatası gerekse elektrik kontaklarından, doğalgaz kaçaklarından dolayı yangınların çıkması kaçınılmaz olmaktadır. İnsanlar evlerinde ve özellikle iş yerlerinde can ve mal güvenliğinin en iyi şekilde sağlandığından emin olmak istemektedirler. Her yaşam alanı içerisinde yapılması zorunlu olan yangın algılama ve söndürme sistemleri vardır. Bu sistemler özel olarak yapılmakta ve titiz bir çalışma ile yapılmaktadır. Kullanılacak olan malzemelerin öncelikle garantili daha sonrada uzun ömürlü olması gerekmektedir. Bulunduğunuz yerde çok fazla kullanım alanı varsa tek bir sistem ile her yerin kontrolü sağlanabilmektedir. Her alanda yapılacak olan yangın söndürme sistemleri farklılıklar gösterebilmektedir. Bunun içinde en uygun olan sistemin yapılması gerekmektedir. Firma olarak sizlere en uygun olan sistemi yaparak yangın esnasında zararı en aza indirmenizi sağlayabilmekteyiz. Günümüzde en çok kullanılan sistemlere bakıldığında;

  • Yangın söndürme cihazları yaşam alanlarınıza göre tercih edilmelidir. Köpüklü veya sulu olarak tercih yapılabilmektedir. Kullanılacak alanda çıkacak yangınlara göre de tüp seçimi yapılabilmekte ve kilosu da ona göre belirlenebilmektedir.
  • Yangın algılama sistemleri, yangının çıktığı anda uyarı vermektedir ve bu şekilde de yangına kısa süre içerisinde müdahale edilmesi sağlanmaktadır. Her sistem özel olarak yapılmakta ve ısı, duman, alev olması durumda ona göre müdahaleli olarak üretilmektedir.
  • Davlumbaz yangın söndürme sistemleri, genellikle büyük mutfaklarda çok fazla kişiye yemek yapılan yerlerde kullanılmaktadır. İnsan hatası ya da mutfakta yaşanan sorunlardan dolayı çıkan yangınlarda çok kısa sürede yangınların çıkmasına neden olmaktadır. Bu sistem sayesinde ise artık günümüz koşullarında yangınlar en kısa sürede engellenmiştir.
  • Sprink yangın söndürme sistemleri, birçok mekanda olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Bu sistem yangın çıktığı anda devreye girerek yangının sönmesini sağlamaktadır. Yangın çıkmış ve sistem otomatik devreye girmişse daha sonrasında iç kısımlarının değişmesi gerekmektedir.

Yangın algılama ve söndürme sistemleri günümüz koşullarında kayıpları en aza indirmiştir. Bu şekilde olması da insanların özellikle iş yeri sahiplerinin en uygun olan sistemleri yaptırmasını sağlamaktadır. Zorunlu olan yangın söndürme sistemlerini yaptırmak için bizimle görüşmeden başka bir firma ile çalışmamalısınız.